Crew description

Descriptions are written in the preferred language of the chief of the crew. Contact co@gathering.org for help.

  Location:Tech:Net Closed for applications

  Tech:Net jobber med et vidt spekter av oppgaver for å gjøre det mulig å koble seg på nettet på TG. Vi har totalansvar for kjernenett, forhandler med utstyrsleverandører, ISPer og sponsorer. Vi konfigurerer rutere, brannmurer, DNS-servere, virtualiseringsplattformer, wifi-kontrollere og mye annnet snacks.

  Arbeidsfordeling i Tech er slik at Tech:Net har ansvaret for kjernenett, server-tjenester, design og mer, mens Tech:Support har førstelinje ut mot deltakere, setter fysisk opp nesten alt av kantsvisjer (deltakersvitsjer) og bistår Tech:Net med praktiske ting.

  Tech:Net begynner arbeidet tidlig - vanligvis cirka høsten før et arrangement. Det blir gradvis mer å gjøre, og vi er blant de aller første som setter opp ting i Vikingskipet. De siste årene har en liten del av Tech:Net gjerne vært oppe et par uker før og satt opp deler av utstyret for å spare oss selv arbeid under hovedopprigget.

  Under hovedopprigget går det slag i slag. Vi ankommer fulltallig på fredag (etter jobb/skole). Fredagen går med til å rigge opp oss selv i NOC'en. Vi jobber lange dager, men med svært god stemning - og med mye hjelp fra Tech:Support og hele resten av crewet. Under avviklingen av arrangementet (mens deltakere er i skipet) har Tech:Net det stort sett rolig om vi har gjort jobben vår, men kjører 24/7 vakt og opererer som eskalering på alt av nettverksproblemer. Vi gjør også mindre justeringer fortløpende om det dukker opp uforutsette krav.

  For å få til dette trenger vi et bredt spekter av folk. Det er ingen i Tech:Net som alene har all kunnskapen vi trenger. Ikke alle jobber noe særlig før vi ankommer Vikingskipet. Og vi har stort fokus på å lære.

  Det vi ser etter er folk som spesielt under opprigget er selvgående - om du tar på deg en jobb så får du jobben gjort, også om det betyr at du må spørre om hjelp eller rett og slett be noen andre gjøre den. Og deretter oppsøker du mer arbeid, men tar vare på deg selv også. Det er viktig å kjenne sine grenser.

  På kunnskap er det to ting vi ser etter. Det første er at alle må ha en basis-kunnskap om nettverk. Du må vite hva et subnett er og helt grunnleggende hvordan (statisk) ruting virker. Du må forstå konseptet bak DHCP. Du trenger IKKE være ruting-ekspert eller dhcp-ekspert.

  Det andre vi ser etter er et eller annet ekstra. Det er her ekspertene kommer inn. Det er også mulig å lære seg ting - så særlig om du er litt yngre så er det ikke sikkert at det er nødvendig at du har veldig mye mer enn grunnleggende nettverkskunnskap.

  Vi ser ALLTID etter folk som vi tror kan bidra i flere år. Det første året i Tech:Net vil fort være veldig mye nytt og mye opplæring, så opptak i Tech:Net er en langtidsinvestering.

  For hvert år ser kabalen litt annerledes ut. For TG19 var det ikke mange nye som ble tatt opp til Tech:Net. For TG20 er det flere plasser ledig.

  Vi har fortsatt ganske god dekning på kunnskapen, så vi er i en god posisjon for å ta opp nye mennesker.

  Om det er noe jeg skulle ønske meg av "noe ekstra" i år så er det noen med erfaring på WiFi på litt skala, og noen som er drevne på Linux og server-drift/feilsøking/oppsett/hacking. Noen har praktisk erfaring med fiber er også interessant - vi har lagt faste fiberstrekk og det ville ikke vært mulig uten noen med litt montørbakgrunn. Men selv om dette ikke er deg så kan det fortsatt være interessant å ta deg opp.

  Det Tech:Net kan tilby er et svært kompetent teknisk miljø med en lett tone, men med lidenskap for nettverk og leveransen vi er ansvarlig for. Fordi vi har et midlertidig arrangement så kan vi i stor grad prøve nye ting, så lenge vi kan gjøre det på en forsvarlig måte. Vi jobber aktivt med at alle skal lære, og selv om vi jobber hardt så er det mest av alt fordi vi syns det er gøy - og vi legger inn rom for å puste og å ha det gøy.

  Vi kan også tilby mentor-ordninger for yngre søkere.

  Hvis dette er interessant, så søk Tech:Net for TG20!